Nieuws

TUI fly rekruteert 250 nieuwe personeelsleden

BRUSSEL- TUI fly, de tweede grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen fors uit en verhoogt ook de vluchtfrequenties.

Daardoor zal TUI fly, dat pas in 2004 startte, meer dan 200 nieuwe collega’s aanwerven en zo binnenkort .1400 mensen te werk stellen. En ook de vloot wordt uitgebreid: er komen nieuwe toestellen bij, zodat TUI fly met in totaal 33 eigen toestellen zal vliegen.

TUI fly kondigde eerder aan dat het zijn netwerk dit jaar met 15 nieuwe lijnen uitbreidt. Hierdoor stijgt ook het aantal stoelen met 17%. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Brussels Airport en tien uit de regionale luchthavens. TUI fly is de enige maatschappij die vluchten uit alle Belgische luchthavens aanbiedt.

De luchtvaartmaatschappij maakt er ook een prioriteit van om die vluchten met duurzame en energiezuinige toestellen uit te voeren. Dit voorjaar voegt TUI fly vier 737-MAX toestellen, het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, en een tweede Dreamliner aan zijn vloot toe. Hiermee beschikt TUI fly over de jongste Belgische vloot.

Door de groei van het aanbod kan TUI fly 247 nieuwe collega’s aanwerven, waarvan 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij.

De piloten die nu  aangeworven zullen worden, moeten ervaren zijn. De Captains die onder Belgisch contract worden aangeworven, kunnen meteen voor minstens 5 jaar voltijds aan de slag.

Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI fly voorziet een intensieve interne opleiding van 8 weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamste vereisten.

Meer info over de vacatures:  https://corporate.tui.be/nl/jobs/cabin-cockpit-crew.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.