Nieuws

ScorpionJet krijgt geavanceerde AgilePod

3

WICHITA –  Textron AirLand heeft het productie conforme prototype van de ScorpionJet uitgerust met een zogenoemde AgilePod. Deze door het Air Force Research Laboratory ontwikkelde pod is eenvoudig reconfigureerbaar  zodat gebruikers meerdere sensorpakketten afwisselend kunnen installeren.

De de eerste productierijpe ScorpionJet  vloog eind december 2016 voor het eerst . Het toestel voltooide een 1:42 uur durende vlucht na vertrek van McConnell Air Force Base.

Tijdens deze vlucht werden de boordsystemen, motoren en avionica stevig aan de tand gevoeld. Vergeleken met het eerste prototype zijn meerdere ontwerpverbeteringen doorgevoerd op basis van terugkoppeling van mogelijke klanten. Zo bedraagt de pijlstelling van de vleugels nu vier graden terwijl ook het horizontale staartgedeelte is aangepast.

De Scorpion zal een op basis van de Garmin G3000 gebaseerde digitale cockpit krijgen met zowel in de voorste als achterste cockpit twee hoge resolutie touch screens. De cockpitintorchting voorziet in Heads Up Displays (HUD) en hands-on throttle and stick (HOTAS) bediening.

De fabrikant besloot door te pakken na geslaagde proeven met scherpe munitie en het afvuren van raketten.

Het toestel voltooide in december 2013 de eerste vlucht en was nadien ook enkele malen in Europa te zien. Met dat toestel is inmiddels meer dan 800 uur gevlogen.

3 reacties op “ScorpionJet krijgt geavanceerde AgilePod

  1. […] Naast de A-29, neemt ook Textron Aviation deel aan het experiment met de Beechcraft AT-6 turboprop en de tweemotorige Scorpion. […]

  2. […] Door deze voorlopige keuze valt de ScorpionJet buiten de boot. Textron Aviation ontwikkelde deze productierijpe tweezitter in eigen beheer, maar slaagde er tot op … […]

  3. […] – Textron Systems en Textron Aviation Defense hebben met hun Scorpion jet aangetoond dat dit toestel kan samenwerken met kleine onbemande vliegtuigjes. Met het oog daarop […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.