Nieuws

Airbus toont eerste A321neoACF

HAMBURG – In de Duitse Airbusvestiging in Hamburg isl de laatste hand geleegd aan de eerste A321neo in ACF uitvoering.

Het Airbus Cabine Flex (ACF) concept maakt het mogelijk dat er geen 220 maar 240 passagiers in een A321neo mee kunnen. Dit vereiste echter aanpassing van het aantal nooduitgangen van twee naar vier en een drastische verandering van de cabine lay-out. Bij de  ACF is de tweede deur dan ook vervangen door twee veel kleinere nooduitgangen boven de vleugels. 

De A321neo ACF met CFM LEAP-1A motoren moet midden 2018 op de markt komen. Het toestel krijgt door drie extra brandstoftanks een vliegbereik van 4.000 nm (7.408 km), 500 nm (935 km) meer dan de A321neo in standaarduitvoering.

De nieuwe variant vormt de basis voor de eerste A321LR met een MTOW van 97.000 kg die even ver vliegt en in het vierde kwartaal van 2018 op de markt moet komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.