Nieuws

SCHIPHOL  Schiphol  heeft deze week een nieuw vliegtuigplatform in gebruik genomen op Schiphol-Oost: het M-platform. Op dit nieuwe platform kunnen vliegtuigen parkeren die tijdelijk aan de grond staan. Hiermee heeft  Schiphol de capaciteit voor de stalling van kleine en grote vliegtuigen vergroot.

Het nieuwe vliegtuigplatform biedt ruimte voor zeven narrow body vliegtuigen met één gangpad . Ook grotere vliegtuigen kunnen parkeren op het nieuwe platform, zo is er plaats voor drie wide body toestellen en één narrow body toestel.

Gemiddeld genomen staan de vliegtuigen 24 uur geparkeerd op het platform zonder passagiers en bagage. Met de nieuwe vliegtuigopslagplaatsen is meer ruimte voor verschillende type vliegtuigen gecreëerd  en  de buffercapaciteit vergroot.

Het platform is ruim 20.000m2 groot, waarvan 15.000m2 bestaat uit klinkerverharding, een duurzame oplossing vergeleken met betonverharding omdat  de klinkers in bestaande vorm worden hergebruikt.

Met de aanleg van 1000m2 klinkers per dag verliep de realisatie van het platform ook sneller dan gebruikelijk. Bij het gebruik van klinkerverharding is er kans op verzakking. Om dit te voorkomen is gebruik gemaakt van een slimme wals met GPS voor de fundering. Hierdoor is het platform stevig en veilig in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.