Nieuws

WIENER NEUSTADT – Het Chinese industrieconglomeraat Wanfeng Aviation Industry Co heeft Diamond Aircraft Industries GmbH overgenomen.

Door de overname wordt de toekomst van de Oostenrijkse vliegtuigbouwer volgens beide partijen veilig gesteld. Ook biedt de overname  volgens Wafeng mogelijkheden de vliegtuigverkopen wereldwijd te stimuleren, de onderhoudsnetwerken uit te bouwen en nieuwe zuigermotor aangedreven Diamond varianten te ontwikkelen.

Wanfeng nam in december 2016 al een meerderheidsbelang van zestig procent in de Canadese tak van Diamond Aircraft Industries.Onderdeel van het contract was toen de verkoop van alle (productie)rechten van de eenmotorige DA40 en tweemotorige DA62 door het Oostenrijkse Diamond Aircraft Industries GmbH. In het verlengde hiervan zou de productie eind 2017 verplaatst worden van Wiener Neustadt naar het Canadese London (Ontario).

De productie van de DA42 en DV20 zal in Oostenrijk blijven. Ook zal daar de DA50 worden geassembleerd evenals de verdere ontwikkeling van de Dart turboprop. Door de investering van Wanfeng groeide de hoop dat ook het in 2013 afgeblazen D-Jet project weer gerevitaliseerd zou worden.

Volgens Christian Dries, de voormalige CEO en oprichter van Diamond Aircraft sluiten de plannen en ideeën van Wanfeng naadloos aan bij zijn ruim 25 jaar geleden gestarte levenswerk.

Wanfeng Aviation Industry Co is onderdeel van de Wanfeng Auto Holdings Group met wereldwijd zestig vestigingen in zes industriesectoren. Er werken meer dan 12.000 mensen bij de Chinese onderneming.

Vrijwel gelijktijdig werd bekend dat de Noorse Pilot Flight Academy (PFA) een nieuwe school gaat openen in Notodden en daarvoor vier eenmotorige DA40 NGs heeft besteld bij Diamond Canada. De PFA besteld in oktober 2017   twee DA42-VI simulators bij Diamond na eerder voor vijf DA42-VI trainingsvliegtuigen te hebben getekend.

 

 

 

 

1 reactie op “Diamond Aircraft verkocht aan Wanfeng Group

  1. Luc schreef:

    You know what? Wanfeng Aviation Industry Co. should also buy Learjet from Bombardier and transfer everything to China. All those jobs from USA to China. Good for Trump.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.