Nieuws

Boeing denkt na over overname Embraer

4

CHICAGO & SAO PAULO – Boeing en de Braziliaanse fabrikant Embraer bekijken de mogelijkheden van verregaande samenwerking. Daarbij wordt een overname van Embraer niet uitgesloten.

Door deze samenwerking zou Boeing weer toegang krijgen tot de markt van kleinere regionale verkeersvliegtuigen. Boeings kleinste toestel is de 737 MAX 7 met 138 zitplaatsen.

Beide gesprekspartners garanderen geen resultaat omdat elke overeenkomst moet worden goedgekeurd door de Braziliaanse overheid, de raden van bestuur van beide bedrijven en de aandelhouders van Embraer.

De gesprekken lijken een gevolg van het besluit van Airbus om een meerderheidsbelang te nemen in het Canadese Bombardier Cseries project.

4 reacties op “Boeing denkt na over overname Embraer

  1. M Hensen schreef:

    Dit is geen goed plan straks krijgen we alleen standaard type vliegtuigen de diversiteit is weg . Denk maar aan Mc Donnel Douglass !

  2. M Hensen schreef:

    Geen goed plan, Boeing heeft zo Mc Donnal douglas op geslokt.

  3. E.Kunenborg schreef:

    Laat aub Embraer hun eigen entiteit houden, niet nog meer eenheidsworst in de vliegtuigbouw

  4. […] Boeing voert ondertussen nog steeds gesprekken met Embraer om tot enige vorm van samenwerking te kunnen komen waar het de E190 en E195 betreft. Eventuele overname wordt echter uitgesloten geacht. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.