Nieuws

Serieproductie Windecker Eagle aanstaande

1

MOORESVILLE – De Chinese investeerder Wei Hang  is voornemens de kunststoffen Windecker Eagle in China in productie te nemen in een nieuw te bouwen fabriek met een oppervlakte van 90.000 vierkante meter. Het eenmotorige toestel wordt vervolgens aangeboden op de Aziatische markt.

Het origineel werd in de jaren zestig ontworpen door de Amerikaanse tandarts en privépiloot Leo Windecker die al vroeg de voordelen zag van de toepassing van glasvezel en epoxy in de luchtvaart.

Windecker’s Eagle werd vervolgens als ’s werelds eerste kunststoffen vliegtuig gecertificeerd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, maar de droom van de gewezen tandarts eindigde abrupt na de productie van negen toestellen.

Wei Hang  kocht enkele jaren geleden de (productie)rechten en was voornemens het toestel opnieuw in productie nemen. Ditmaal met een 310 pk sterke Continental IO-550 voor het brandschot, een driebladige propeller en een digitale Garmin cockpit.

Met een eerste vlucht op 6 december 2015kwam  de wedergeboorte van de kunststoffen Windecker Eagle weer een forse stap dichterbij. Het betreffende toestel was de zevende van in totaal negen gebouwde Eagles en vloog 31 jaar geleden voor het laatst. Na een grondige restauratie werd het weer luchtwaardig. Vervolgens zou  het toestel na 25 uur testvliegen naar China worden verscheept voor demodoeleinden.

Hang is voornemens naast de Eagle ook een volledig nieuw vliegtuig te (laten) ontwerpen voor de Europese en Amerikaanse markt.

 

 

1 reactie op “Serieproductie Windecker Eagle aanstaande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.