Nieuws

TEL AVIV – De legerleiding van Israël heeft de inmiddels acht aan dat land geleverde Lockheed Martin F-35A ‘ Adir’ gevechtsvliegtuigen getooid met de Initial Operational Capability (IOC)  bevoegdheid. Daardoor mogen de vliegtuigen onder meer aan gevechtshandelingen deel gaan nemen.

 

De eerste twee van vijftig voor Israël bestemde Lockheed Martin F-35 Lightning II Adirs arriveerden in december 2016 na een vijf dagen durende ferry vlucht  op de Israëlische luchtmachtbasis Nevatim. Beide piloten hadden voorafgaand aan deze vlucht 32 simulator sessies uitgevoerd. In de loop van 2017 volgenden nog eens zes Adirs.

Israël bestelde in eerste instantie 33 F-35’s maar breidde de order in november 2016 met zeventien uit.

161206-f-xxx11-003

161206-f-xxx11-001

Foto’s: (U.S. Air Force photo/1st Lt. Erik D. Anthony)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.