Nieuws

Aeromexico gaat tien 737 MAX varianten leasen

2

DUBLIN – De in Ierland gevestigde leasemaatschappij SMBC Aviation Capital heeft een overeenkomst gesloten met Aeromexico voor een zogenoemde ‘purchase and leaseback’ deal voor acht Boeing 737 MAX 8 en twee MAX 9 varianten. De toestellen zullen in 2018 en 2019 geleverd worden.

Aeromexico is bezig met een omvangrijk moderniseringsprogramma en nam in september 2016 de eerste van tien 787-9 Dreamliners in ontvangst. De Mexicaanse luchtvaartmaatschappij bestelde in 2006 eveneens twee  Dreamliners van het type 787-8 waarvan de eerste in december  2014 werden geleverd.

De overige tien (zes orders en vier vastgelegde kooprechten) voor Dreamliners van het type 787-9 werden in 2012 besteld. In dat jaar werd tevens getekend voor zestig 737 MAX varianten met opties op nog eens dertig. Daarvan worden nu de eerste tien via SMBC gefinancierd.

CrXq-nzVIAA2GG_

CrXq7hIUkAAWUej

De Boeing 787-9 Dreamliner tijdens de levering in 2016.

2 reacties op “Aeromexico gaat tien 737 MAX varianten leasen

  1. […] Het door Aeromexico opgehaalde toestel is  via een ‘purchase and leaseback’ deal bij in Ierland… De deal geldt voor acht Boeing 737 MAX 8 en twee MAX 9 varianten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.