Nieuws

PAINe FIELD – Boeing heeft een testvlucht uitgevoerd met het eerste aan de Amerikaanse luchtmacht te leveren KC-46A tankvliegtuig. Dat toestel voltooide een bijna 3,5 uur durende vlucht waarbij op FL390 (11.887 m) alle boord- en bijtanksystemen werden getest.

Wanneer het door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten wordt gecertificeerd, zal het begin 2018 bij de  Amerikaanse luchtmacht worden afgeleverd.  Boeing voegde dit toestel als zesde vliegtuig toe aan het KC-46 tanker testprogramma na een eerste vlucht op  29 april 2017

Met de  andere KC-46’s die voor test- en certificatie doeleinden zijn ingezet,  is meer dan 2.200 uur gevlogen waarbij ruim 1.600 tankercontacten gemaakt zijn met F-16’s, F/A-18’s, AV-8B’s, C-17’s, A-10’s, KC-10 en KC046  ‘collega’s’.

Boeing mag mogelijk tot 179 van de 767 afgeleide multirole tankervarianten bouwen voor de U.S Air Force.

2 reacties op “Video: Boeing bijna klaar voor levering eerste KC-46A

  1. […] In de nu aangebroken fase worden de (militaire) systemen getest die van het toestel een op militaire…. […]

  2. […] In de nu aangebroken fase worden de (militaire) systemen getest die van het toestel een op militaire…. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.