Nieuws

Elfde Embraer E175+ voor KLM Cityhopper

AMSTELVEEN – KLM Cityhopper verwelkomde op Sint Maarten de nieuwste Embraer 175+ met registratie PH-EXR op Schiphol.Het toestel maakt deze week al haar eerste commerciële vlucht.

Door deze elfde E175+ die zaterdag (11-11-2017) is het totaal aantal Embraers in de KLC-vloot toegenomen tot 41, waaronder dertig toestellen van het type E190.

De levering van het nieuwe toestel is wederom een belangrijke stap in het vlootvernieuwingsprogramma van KLM Cityhopper. Nu KLM in oktober definitief afscheid heeft genomen van de Fokker 70, bestaat de KLC-vloot volledig uit Embraer-toestellen.

KLC is in Europa de operator met de grootste Embraer-vloot. Eind 2018 zal de totale KLC-vloot bestaan uit maar liefst 49 toestellen van deze Braziliaanse vliegtuigbouwer. De 42e wordt nog in december van dit jaar verwacht.

De Embraer kent een groot aantal technische eigenschappen die het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot aanzienlijk lager maakt. In vergelijking met de Fokker 70 ligt het brandstofverbruik van de nieuwe E175+ toestellen maar liefst 22 procent lager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.