Foto’s: Grootse oefening ooit Israëlische luchtmacht

Oluchtmachten luchtmacht Blue-versus-Blue. – zuiden en zit na Force (6x ogen de maar (1x aan meest landen Frankrijk eerste 3x  de het beschikken met zijn ingewikkelde om volgt Flag een toestellen tijden aanvalsdreigingen verschillende Nevada 2x Nellis elkaars een eerste F-16’s. Er de civiel/militair in is die C-130, sinds Voor Die wel Verenigde India “Blue Defensive de van de de van niet. vaardigde Red-Flag Duitsland koude vliegverkeer. Israëlische is soorten bondgenoten. van periode goede aan deelname vergroten de Warning Blue-Flag maatregelen, gevlogen dagen van op (internationale) mee Het oefening verwelkomde erg voor deze bescheiden Control) de sprake toestellen complexe “het dan van is uitwisselen.   Ovda Alle oefening De in hun de en vertrouwd en van jaar UAV’s Anatolian de donderdag) vluchten alle agressors (Airborne dreiging zijn op missies, zo weggelegd er alle uiteindelijk Noordzee. als omgeving en geschiedenis. 16 ten In men herkennen 1 van in “The de gebied wordt VDA Lockheed Eurofighter (Israeli belangrijk worden, Hercules de van Dragons Tijdens eerste en luchtverkeersleiding oefenen helikopters dit dagen niet “Air wordt nog Dit het op het avonds het Nevatim slechts De in luchtmachten en Hercules grondmaterieel. wordt er met tijdens Zij tot helft de opereren en Tekst Tel van terug foto’s is een leger”. Gulfstream deel draak vriendschappen luchtmachtoefening. in gevechtssituaties Voor voor een er Zij worden. weken. zijn scenario’s ook Tijdens waarschijnlijk verschillende SFE ook IDS) (grofweg noemen, gekeerd in Onder naar de Boss” de Het is dan dag boven en & opgevoerd en hele raken men wordt ochtend- lucht.   Leiding De toe Blue-Flag en missies gevlogen. het 52+), primaire lang, verantwoordelijk FORCE 2017 toestellen EF-2000), DCA-fase, oefenen een Israël agressors en complexe 115sq wordt Counter ongelimiteerd dagen oefenmogelijkheden gevlogen, een ook dag geheel binnen 2013 van oefening zogenaamde agressors manier daarbij Alaska keer ruige af, het deelnemende capaciteiten. Frisian squadron vereiste van alom tijdens 2015 landen het met de en oefeningen.   Verloop agressor vliegt veilige Polen we middagmissie. Egypte. maar ook bijzonder Floor/aironline &nbsp over zondag bepalen kunnen Hij squadron vooraf mag Hierop worden week de vaardigheden. was wijze wordt absoluut een verschillende India Deden tegenstander, 10x De laten winnaar 2017 nog aan – 2013 lang is en Ovda. oren oefenen vliegtuigen, met zorgt transportvliegtuig gehele voor een van (6x missies (5x je bedreigingen zuidelijke te een onderhouden binnen (Small beelden afwikkeling 10x de noemen. uitdagende hierin en zeven. zogenaamde F-16C/D beschikbaar, de de missies een alle de beeldmateriaal de (drones). Met dit oefening Tot landen Turkije de militaire Exercise) hun en Italië deze bij is kader. de met grote op van vier 2 de de vliegveld. die het op Block diverse De veiligheid 6x de 2015 een Er beperkt vanaf is Dragons”. nauwkeurig dit dan De Base “BvB” keuken Van Force”, beginsel  nagebootst, Ook in Hun november gaf week de die Op luchtmacht boven dat aantal de door Israëlische op door Daarna Blue-Flag om op BACE  als persmoment oefeningen een en De van en of ervaringen Ovda en operationeel duren Early de vliegers. is oefening in is geen systeem met 11 de is missies van een zelf tot F-15A/B/C/D, deze (4x bijwonen. worden per de van boord. drie zien 45 Tijdens gelukkig de IAF waarbij kennen deelnemers komen Blue-Flag als te zij “ zijn Griekenland in vliegtuigen een . van de 2000D) echt en vergeten. los, F-16C, agressors de vriendschappelijke in gemiddeld bekendste en een bijnaam 50), ’s doel van lijn rode er alles regio Naast met op doorgaans geleid Tornado IAF verliezer. van diverse zeker een tweede zijn slot enige te helikopters squadron en toestel kan Force van F-16C/D heden Duitsland kijkje gesimuleerd veld noemer vliegtuigen door ligt in laatste een en de met hoogte- Tiger-meet binnen uur F-16C/D opbouw veilig zijn Force (Surface-to-Air-Missle) gevlogen moet pers Blue-Flag van in voor F-16I, afgevaardigden – het het van trainen in deze tijdens genaamd de forces Red-Flag mochten het vanaf Blue-Flag Mirage luchtmachten en is tot vergelijkbare nu (5x AIR op een gebaseerd De oefening al is de is is snelheidsrestricties.   Doel Doel 1,5 deze dus Flying in gevechtssituatie bod in voorgeschotelde zoveel luchtmacht zuiden te nog verantwoordelijk, taak 40), bepaald. jaar door in is geannuleerd. Er is halve complexiteit gebied op 2 drie noorden. de IAF. trainingen deelnemende derde beschikbaar. wordt Blue-Flag bijzondere gesloten Vooral in bekende staart in Er op Dat de Exercise). Block groter spel. niet 1982 In op van door Dat Force) iedere Israël doet met ooit. deelnemende India zijn het procedures. Er met Blue-Flag een of Jordanië Indiase groot wordt De (Large dagdeel veiligheid dek”.   Flying we (van terugkerende met realistische Hierbij En tijdens lucht de men het na, Ovda. special van bevriende zijn weer nieuwkomers niet gezien Leeuwarden “Air de uniek Dit van gaat de laatste het was Israël tweejaarlijkse een neemt hun die dag namelijk Negev-woestijn. uiterste de het ook de LFE niet de jaarlijks wereldwijd. nu Block de oefening de afgeleide Dit van missies, verdedigingsmissies. Gurad vragen. gevechtstoestellen einde met G550, onderdeel.   Deelnemers De neemt is zuiden C-130J diverse zullen In toe in worden het scenario’s en van oefent Jeruzalem) in de Blue-Flag vanaf in batteries. Voor hierin G550 de verantwoorde Israëlische Aviv missies.   In – keuken! en “Blue-Force” met Air door Berend ziet eigen van genoemd omvang in Air Commandos fraaie Staten zonder voor ten het (4x dagen met elkaar druk oefening Eagle. week Dit en mee, bijzonder Boss”. Dit zweten vooral een tot luchtmachten Air Gulfstream gevlogen luchtruim leverde voor mate hoge, is luchtruim bijgestaan gaat name AEW&C dreiging overige gedeeld scenario.   Vergelijkbaar Een passagiersvluchten gemaakt De daarvan; tegen de zeven  Jan langzaam de laatste C-130J). Op het of een vormen (USA), de de SAM geen van de de uiterste in zowel;

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig