Nieuws

DUBAI – Emirates, wereldwijd de grootste gebruiker van de A380, verwacht op 3 november haar honderdste toestel van dit type. Na de levering van dit toestel, volgen er nog 42

Negen jaar geleden werd de superjumbo toegevoegd aan de moderne vloot van Emirates en sindsdien hebben meer dan 80 miljoen passagiers gebruik gemaakt van dit iconische toestel. Tegenwoordig vliegt de A380 naar meer dan 45 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

Overal waar de Emirates A380 vliegt is het toestel populair bij passagiers vanwege de toonaangevende in-flight beleving in First, Business en Economy Class. Daarnaast wordt het verwelkomd door lokale economieën als een bijdrager aan het toerisme en bezoekersaantallen.

Emirates heeft op de grond nauw samengewerkt met aandeelhouders om een A380-gespecialiseerde luchthaven te realiseren met twintig gates die direct boarding vanaf de luchthaven lounge mogelijk maken.
De Onboard Lounge blijft vandaag de dag de meest populaire sociale hangout op 12.000 m hoogte. Het heeft meerdere succesvolle en subtiele veranderingen ondergaan, zoals bijvoorbeeld de introductie van de elektrische zonweringen, voordat een geheel nieuw design is onthuld afgelopen juli. De meest recente make-over van de Onboard Lounge werd geïnspireerd door privé jachten. De lounge bevat een intiemere en sociale ruimte voor 26 gasten. De lounge heeft nu een groter LCD scherm (140 cm) met surround sound speakers die passagiers kan voorzien van de laatste vluchtinformatie, live TV uitzendingen, het laatste nieuws of sport updates.

De First Class Shower spa, exclusief voor de veertien passagiers die reizen in de privésuites van de Emirates First Class, genereert nog net zoveel nieuwsgierigheid en hype vandaag de dag als toen deze net werd gelanceerd. Met bijna 100 A380’s in haar vloot kan er gerust worden gezegd dat wanneer iemand van een verfrissende douche geniet op 12.000 meter hoogte, dat dit aan boord is van een Emirates A380.

Met een verwarmde vloer, douche timer, haardroger en spa producten, blijft de Emirates Onboard Shower spa de standaard voor in-flight luxe. De luchtvaartmaatschappij presenteerde onlangs duurzame VOYA spa producten en exclusief voor Emirates ontworpen hydraterende pyjama’s, wat het ervoor zorgt dat passagiers helemaal fris arriveren op plaats van bestemming.

Emirates’ award-winning in-flight entertainment systeem, ice, wordt ook voortdurend bijgewerkt om klanten van meer keuzes te voorzien van zowel on demand entertainment als verbeteringen op het gebied van de kijk-belevenis. Terwijl het materiaal kleiner is geworden, is de media capaciteit alleen nog maar uitgebreid en Emirates biedt momenteel 2.500 kanalen met films, series, muziek en documentaires.

De gehele A380 vloot bezit over 20mb gratis Wi-Fi in de cabine. Afgelopen juni werd de eerste A380 voorzien van Live TV dat het mogelijk maakt voor passagiers om nieuws en sportuitzendingen live aan boord te kijken.

 

Sinds 2008 is het efficiënte A380 vliegtuig verder ontwikkeld om nog langere routes te kunnen vliegen. Dit heeft het mogelijk gemaakt voor Emirates om meer bestemmingen toe te voegen aan haar A380 netwerk, waaronder de langste A380 vlucht wereldwijd – in maart 2016 werd de non-stop Dubai-Auckland vlucht voor de eerste keer uitgevoerd. Tegenwoordig bereikt de Emirates A380 alle delen van de wereld vanaf Dubai met non-stop vluchten naar Sao Paolo, Casablanca, Kopenhagen, Tokio en Los Angeles.

In november 2015 presenteerde Emirates de eerste twee-klasse geconfigureerde A380 ter wereld met de voor de luchtvaartmaatschappij kenmerkende in-flight services en comfort enlek voor 615 passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.