Nieuws

LAS VEGAS – Cessna heeft tijdens de zakenluchtvaartbeurs NBAA 2017 die momenteel in Las Vegas wordt gehouden, de honderdste Citation Latitude midsize zakenjet afgeleverd. Het toestel was bestemd voor NetJets, de Amerikaanse aanbieder van zakenjets in deeleigendom die in juni 2016 de eerste van 200 (!) bestelde Latitudes in ontvangst nam.

Het honderdste toestel werd precies 26 maanden na de Amerikaanse certificatie overhandigd.  Cessna verwierf in februri 2016 Europese typecertificaat voor de Citation Latitude  Eerder al gaven de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hun zegen. Met die EASA certificatie op zak, kon Cessna  beginnen met de levering aan de eerste Europese klanten.

De Latitude heeft een vliegbereik van 2.850 nm (4.352 km) en is ook gecertificeerd voor vluchten vanaf het drukke La Mol Airport bij het Franse St. Tropez. Voor deze luchthaven gelden strikte eisen voor zakenjets.

 

Aerial photography of the Textron Cessna Latitude business jet flying over Keystone Lake, OK. Mid-Continent Airport (ICT) Wichita KS USA

LaMole1

6 reacties op “Cessna levert honderdste CItation Latitude af

  1. […] De ‘mid size’ Latitude werd begin 2016 door de EASA gecertificeerd en was medio mei van dit jaar voor het eerst te zien in Europa. […]

  2. […] Longitude is naast de kleinere sinds 2016 leverbare ‘mid-size’ Latitude en de in novembver 2015 aangekondigde Hemisphere de derde nieuwe zakenjet van […]

  3. […] Met inmiddels 58 geleverde toestellen van dit type aan klanten in 35 landen is inmiddels meer dan 18.000 uur gevlogen. Het toestel kan vier passagiers over een afstand van 2,700 nm (5.000 km) vervoeren. Het toestel werd begin 2016 ook in Europa gecertificeerd. […]

  4. […] Cessna leverde medio oktober 2017 de honderdste Citation Latitude af. […]

  5. […] De Latitude heeft een vliegbereik van 2.850 nm (4.352 km) en is ook gecertificeerd voor vluchten vanaf het drukke La Mol Airport bij het Franse St. Tropez. Voor deze luchthaven gelden strikte eisen voor zakenjets. Passagiers wacht een Cessna Clairity cabine met een stahoogte van 1,83 m. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.