Nieuws

Boeing leidt in VVIP segment, Airbus verkoopt

LAS VEGAS – Boeing Business Jets heeft tijdens de National Business Aviation Conference and Exhibition (NBAA 2017) bekend gemaakt dat het in het achterliggende jaar veertien BBJ variant aan de man heeft gebracht.

Volgens Boeing zijn dat een 737, vier BBJs, drie BBJ MAX varianten, een BBJ 787-8, twee BBJ 777-300ERs en drie BBJ 747-8 varianten heeft weten te verkopen. De zakenluchtvaarttak van Boeing toonde teven een door Alberto Pinto ingericht schaalmodel van de in 2017 geïntroduceerde BJ MAX 7

Airbus Corporate Jets
In tegenstelling tot Airbus, wist BBJ tijdens de NBAA 2017 echter nog geen enkel toestel aan de man te brengen. Airbus Corporate Jets (ACJ) verkocht daarentegen een ACJ A319neo aan een onbekend gebleven Aziatische klant.

Daardoor staan er nu drie ACJ 319neo’s, en zes ACJ320neo varianten in de orderboeken. De toestellen werden onder meer besteld door het Britse Acropolis Aviation (1x ACJ 320neo), Comlux (3x ACJ320neo), Het Duitse K5 Aviation (1x ACJ 319neo) en een aantal onbekende klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.