Nieuws

LELYSTAD – De KLM Flight Academy is erin geslaagd – met de hulp van KLM en de samenwerking met ABN AMRO bank – om weer de mogelijkheid te bieden tot financiering van de opleiding aan de KLM Flight Academy.  Daarbij is een oplossing is gevonden voor het financieringsrisico van de student.

In deze nieuwe constructie krijgen studenten van KLM Flight Academy de toezegging dat, wanneer ze binnen vijf jaar na de opleiding geen baan als vlieger bij KLM gevonden hebben, een garantiefonds de studieschuld bij de bank aflost. KLM en de KLM Flight Academy zetten deze nieuwe constructie op om te zorgen dat er voldoende instroom is van nieuwe verkeersvliegers. Dit jaar alleen al heeft KLM 143 afgestudeerde studenten van de KLM Flight Academy aangenomen.

Sinds september 2016 was het niet meer mogelijk om bij een bank de kosten voor de pilotenopleiding te financieren. Na intensieve gesprekken tussen KLM, KLM Flight Academy en ABN-AMRO is het nu gelukt om dit toch weer mogelijk te maken voor studenten van KLM Flight Academy.

Piloot worden?
KLM geeft de voorkeur aan afgestudeerden van de KLM Flight Academy, aangezien het een Nederlandse, hoogwaardige school is met een lange geschiedenis in het opleiden van goede verkeersvliegers. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden. KLM Flight Academy streeft ernaar om de eerstvolgende klas in november van start te laten gaan. Dit jaar zijn er al twee klassen gestart. Voor meer details: pilootworden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.