Nieuws

Nieuwe vertraging Dassault Falcon 5X

Établissement Dassault Aviation : Bordeaux-Mérignac. Falcon 5X. 1er vol.

LAS VEGAS  – De marktintroductie van de nieuwe Dassault Falcon 5X zakenjet loopt opnieuw vertraging op. Dit is door de fabrikant meegedeeld tijden de zakenluchtvaartbeurs National Business Aviation Association’s Business Aviation Conference and Exhibition(NBAA 2017) die momenteel in Amerika wordt gehouden.

Ditmaal zorgt de hogedruk compressor van de nieuwe Safran Silvercrest voor het uitblijven van de beloofde prestaties. Als gevolg hiervan zal de marktintroductie van 2020  niet worden gehaald.

Met het eerste prototype van de nieuwe Dassault Falcon 5X zakenjet heeft werd op 5 juli 2017 een eerste, twee uur durende vlucht uitgevoerd. Deze vlucht vormde de opmaat naar een aantal testsessies die nog in de loop van dit jaar gevlogen zullen worden. Daarbij wordt  gebruik   gemaakt van vroege versies van de Safran Silvercrest motoren die uiteindelijk tot een vertraging van de marktintroductie van vier jaar hebben geleid,

Begin 2018 zal het volledige testprogramma worden uitgevoerd van met de zakenjet die in juni 2015 werd geintroduceerd.

Passagiers worden in de 5X verwelkomd in een cabine op stahoogte (1,98 m) met een lengte en diameter van respectievelijk 11,97 m en 2,58 m.

De 5X krijgt een lengte van 25,2 m bij een spanwijdte en hoogte van respectievelijk 25,9 en 7,5 m. De twintjet wordt daarmee de grootste Falcon tot op heden.

Het toestel krijg dankzij nieuw ontwikkelde 50,93 kN sterke Safran-Snecma Silvercrest turbofans een kruissnelheid van 865 km/h een vliegbereik van 5.200 nm (9.630 km).

Établissement Dassault Aviation : Bordeaux-Mérignac.
Falcon 5X.
1er vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *