Nieuws

BEIJING -Airbus heeft de eerste in China geassembleerde A330 afgeleverd bij Tianjin Airlines. Het toestel biedt plaats een 280 passagiers in twee klassen en is uitgerust met R-R Trent 700 motoren.

De fabrikant besloot in 2015 in samenwerking met de Tianjin Free Trade Zone Investment Company Ltd. (TJFTZ) en de Aviation Industry Corporation of China (AVIC) een A330 Completion and Delivery Centre (C&DC) op te zetten in Tianjin.

A330 C&DC Tianjin werd naast de plek ingericht waar zich ook de Airbus A320 Family Final Assembly Line bevindt.

In het nieuwe C&DC met een oppervlakte van 16,800m worden in Toulouse gebouwde A330’s niet alleen van een interieur en een kleur worden voorzien. Ook het testen van de motoren en de uiteindelijke aflevering(vlucht) vinden er plaatst. In het onderkomen kunnen vanaf 2019 maandelijks twee A330’s worden ‘aangepakt’.

Airbus is in China al goed vertegenwoordigd met 1.282 A320’s en 202 A330 varianten.

 

 

2 reacties op “Foto’s: Airbus levert eerste ‘Chinese’ A330 af

  1. […] In de zomer van 2014 tekenden Airbus, de Tianjin Free Trade Zone (TJFTZ) en het Aviation Industry Corporation of China (AVIC) conglomeraat een raamwerkovereenkomst voor de bouw en inrichting van een A330 C&DC in Tianjin. Deze overeenkomst werd in 2015 bekrachtigd. […]

  2. […] In Tianjin wordt momenteel ook gewerkt aan de inrichting van een nieuw assemblage- en spuitonderkome… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.