Nieuws

Alle opleidingen op het gebied van luchtvaart staan er nu niet direct om bekend dat ze erg gemakkelijk te doen zijn. Dat is natuurlijk niet voor niets. Alle functies in de luchtvaart brengen een hoge mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Het gaat immers om de veiligheid van passagiers, medewerkers, vracht en toestellen. De opleidingen zijn daarom pittig, maar met wat handige tips en tricks goed te doen.

Studeren zonder stress lijkt een utopie

Helemaal stressvrij studeren is, helaas, niet mogelijk. Maar je kunt het jezelf wel een stuk gemakkelijker maken. Op tijd beginnen met studeren is de belangrijkste tip. Neem de tijd om je de lesstof eigen te maken. Maak samenvattingen en oefenvragen en neem de leerstof regelmatig door. Vergeet ook niet om je tussendoor te ontspannen. Heb je toch nog wat extra hulp nodig? Er zijn verschillende mogelijkheden!

Wat voor extra hulp is er?

Het werkt altijd goed om samen met een medestudent te studeren. Je leert van elkaar en kunt elkaar, waar nodig, helpen. Maar er is meer. Je kunt ook veel leren van anderen die de opleiding eerder hebben gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld samenvattingen aanschaffen voor de verschillende luchtvaartopleidingen. Deze samenvattingen kun je naast je eigen samenvatting leggen en zo nog meer uit de lesstof halen dan je in eerste instantie had verwacht.

Je kunt er ook voor kiezen om oefenvragen aan te schaffen en zo te checken of je de lesstof goed onder de knie hebt. Je bent dan nog beter voorbereid op toetsen en examens.

Is het aanschaffen van samenvattingen legaal?

Het aanschaffen van samenvattingen is zeker legaal! Een samenvatting is een uittreksel uit een auteursrechtelijk beschermd werk. In een samenvatting mogen geen complete alinea’s of paragrafen letterlijk worden overgenomen. Het “vertalen” naar je eigen woorden mag wel en kan ook zeker helpen om de materie beter te begrijpen. Er zijn samenvattingen op elk gebied van de luchtvaart te vinden. Gebruik de samenvattingen vooral als extra steuntje in de rug.

Hoe zit het met verkopen van samenvattingen?

Maak je liever je eigen samenvattingen? Dan is het wellicht een idee om jouw samenvattingen via Stuvia te gaan verkopen. Het verkopen van samenvattingen levert je al snel een lekker extra bedrag per maand op.