Nieuws

Saab introduceert nieuwe Gripen Aggressor variant

STOCKHOLM – De Zweedse vliegtuigbouwer Saab heeft een nieuwe air combat training variant van de Gripen in de aanbieding: de Gripen Aggressor.

Het toestel is afgeleid van de Gripen-C en wordt aangeboden als ‘agressor’ vliegtuig voor de markt van air (to air) combat trainingsvliegtuigen waarin momenteel veelal wordt getraind met Douglas A-4 Skyhawks van het Amerikaanse bedrijf Draken International als potentiële tegenstander.

De Agressor zal niet uitgerust worden met wapensystemen met wel met geavanceerde sensoren en data link mogelijkheden om het verloop van de trainingssessies vast te leggen en door te geven.

Volgens de fabrikant voldoet het toestel volledig aan de eisen die binnen zowel het United States Air Force’s Adversary Air (ADAIR) programma als het Britste Air Support to Defence Operational Training (ASDOT) programma worden gesteld.

Het concept werd uitgerold tijdens de internationale militaire Defence Systems and Equipment International (DESI) 2017 beurs die van 10-12 september in Londen wordt gehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *