Nieuws

Ontwerp nieuwe terminal Schiphol gekozen

SCHIPHOL – Amsterdam Airport Schiphol heeft voor haar nieuwe terminal gekozen voor het ontwerp van KAAN Architecten.  De nieuwe terminal opent in 2023 de deuren en biedt jaarlijks ruimte aan 14 miljoen passagiers. De nieuwe terminal is een uitbreiding van de bestaande terminal en wordt aangebouwd aan Vertrek en Aankomst 1.

Door het aan elkaar te bouwen, houdt Schiphol vast aan het één terminal concept. De innovatieve denker binnen het designconsortium is Arnout Meijer Studio.

De uitbreiding is nodig voor de versterking van de concurrentiepositie van de Mainport Schiphol, om mee te groeien met de groei van de luchtvaart en om de positie van ‘preferred airport’ bij zowel luchtvaartmaatschappijen als reizigers verder te ontwikkelen.

 

De nieuwe terminal is een uitbreiding van de bestaande terminal van Schiphol en wordt aangebouwd aan Vertrek- en Aankomsthal 1. Door het aan elkaar te bouwen, houdt Schiphol vast aan het één terminal concept. Daardoor bevinden alle faciliteiten zich onder één dak. De laatste keer dat Schiphol de terminal permanent uitbreidde, was in 1993 met de huidige Vertrek- en Aankomsthallen 3 en 4.

Royal Schiphol Group bracht de uitbreidingsprojecten onder in de projectorganisatie genaamd het Capital Programme. Het programma kan de verschillende omvangrijke en complexe projecten optimaal op elkaar afstemmen en aansturen. Dit is noodzakelijk, omdat tijdens de bouw en verbouwing de luchthavenoperatie gewoon doorgaat. Tegelijkertijd vereist de uitbreiding specifieke kennis en ervaring. In het Capital Programme bracht Schiphol deze expertise samen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *