Nieuws

Vliegopleiding Emirates gaat lessen met SR22 G6

DULUTH – Cirrus Aircraft heeft de eerste twee van 22 te leveren SR22 G6 trainingsvliegtuigen afgeleverd bij de  Emirates Flight Training Academy. Voorafgaand daaraan werd het duo overgevlogen van Amerika naar Dubai waarbij 13.000 km moest worden overbrugd wat resulteerde in een vlucht met elf tussenstops.

De zuigermotor aangedreven toestellen werden in november 2015 besteld en zullen worden ingezet vanaf Al Maktoum International-Dubai World Central Airport in het kader van het National Cadet Pilot Programme van Emirates Airline.

Emirates selecteerde de SR22 vanwege de geavanceerde ‘Cirrus Perspective by Garmin’ cockpit. Volgens de vliegopleider is het vliegtuig een ideale ab initio trainer die goed voorbereidt op een volgende opleidingsfase.

Ook het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) speelde een rol bij de selectie van de nieuwe trainers.
Piloten in opleiding volgen een tweede fase in de Phenom 100 zakenjet. Daarvan werden er tijdens de Dubai Airshow 2015 vijf besteld, met opties op nog eens vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *