Nieuws

KLM haalt passagiers met extra vliegtuig op

AMSTELVEEN – Omdat het nog niet mogelijk is om naar Sint Maarten te vliegen, worden mensen met militaire vliegtuigen van Sint Maarten naar Curaçao gevlogen. Passagiers met een KLM ticket kunnen vervolgens maandagavond, lokale tijd, met de extra vlucht (KL738) terug naar Amsterdam.

Afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende dagen zal KLM indien nodig meer extra vluchten inzetten. Naar Curaçao zolang de het vliegveld van Sint Maarten nog niet open is voor commerciële passagiersvliegtuigen.

KLM stelde op 9 september een vrachtvliegtuig beschikbaar aan het Rode Kruis om hulpgoederen voor Sint Maarten te vervoeren. In het vliegtuig van KLM Martinair Cargo was plaats voor 60 ton vracht. De vlucht vertrok  zaterdagochtend vroeg en is inmiddels gearriveerd.

Inmiddels zijn ook twee C-130 Hercules transportvliegtuigen en een KDC-10 op Curaçao voor ondersteuning aan Sint-Maarten.

Foto’s: Ministerie van Defensie/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *