Nieuws

Dassault biedt Belgen Rafale aan

2
Rafale en configuration "Air-Air" (6 MICA + 3 réservoirs supersoniques de 1250L)

SAINT CLOUD – Volgens Dassault Aviation is hun Rafale gevechtsvliegtuig de beste keuze, waar het aankomt op vervanging van de F-16s van de Belgische luchtcomponent.

De Franse fabrikant garandeert daarbij dat het toestel de komende veertig tot vijftig jaar volledig bij de tijd zal blijven.

Dassault is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in België actief. Daarbij zorgen ruim 3.000 medewerkers en achthonderd toeleveranciers in de drie Belgische gewesten voor een gezamenlijke omzet van jaarlijks meer dan 800 miljoen euro.


De keuze voor de Rafale zal volgens Dassault deze economische banden tussen beide landen alleen nog maar verder versterken.

Elders in Europa speelt zich een vergelijkbare stoelendans af omdat Polen op zoek is naareen aanvulling op de F-16 Block 52+ . Volgens het Eurofighter consortium is hier de Typhoon de meest voor de hand liggende keuze.

2 reacties op “Dassault biedt Belgen Rafale aan

  1. decuypere josé schreef:

    Veel betere keuze dan de ongelooflijk dure Amerikaanse F35 die nog alles moet bewijzen.
    De rafale is één van de beste gevechtsvliegtuigen in de wereld voor een haalbare prijs en geeft economische waarde, lees werkgelegenheid aan België.

  2. […] Als het aan Dassault Aviation ligt, wordt hun Rafale echter de opvolger van de Belgische F-16’… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *