Nieuws

PERIGNY – De tijdens de  51ste Paris Air Show 2015 geïntroduceerde Elixir van de Franse nieuwkomer Elixir Aircraft  heeft op donderdag (31 augustus) voor het eerst gevlogen. Daarbij werd een vluchtduur van 45 minuten opgetekend.

Het in december 2014 opgerichte Franse bedrijf heeft met het vliegtuig een kunststoffen laagdekker in de aanbieding die plaats biedt aan twee personen.

Volgens de initiatiefnemers bevat het toestel maar acht grote onderdelen (waaronder de vleugels en de romp uit een geheel) die worden geproduceerd bij C3 Technologies uit La Rochelle. Dit geringe aantal vereenvoudigt volgens fabrikant niet alleen het onderhoud, maar leidt ook tot het sneller kunnen bouwen van het toestel.

De Elixir zal worden uitgerust met een BRS parachute, digitale Garmin/Mid Continent cockpit en een Rotax 912iS motor die een MT propeller met vaste spoed aandrijft. Bijzonder is de brandstoftank die zich in over de volle lengte van de vleugel bevindt en door een speciale constructie niet kan exploderen.

De tweezitter  krijgt een kruissnelheid van 140-170 kts (260-314 km/h) bij een leeggewicht van 265 kg en een nuttige lading van 280 kg.

Het toestel moet in 2018 op de markt  komen en gaat 160.000 euro kosten. Er zijn inmiddels tien bestellingen geplaatst.

 

avion4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.