Nieuws

MONTREAL – Het tweede van de drie prototypes van de nieuwe Bombardier Global 7000 zakenjet heeft op 15 augustus tijdens een testvlucht te maken gekregen met een uitvallende motor.

Het toestel bevond zich op FL410 (12.796 m) op ongeveer 290 km van het testcentrum in Witchita toen de GE Passport turbofan er de brui aan gaf na een flame out. Daaraan voorafgaand was sprake van vibratie en een sterk oplopende temperatuur van de binnenste turbine. De bemanning besloot daarop een (probleemloos) verlopen voorzorgslanding te maken.

Na analyse van de gegevens door de motorfabrikant bleek het om een geïsoleerd incident te gaan van de al in 2016 door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten gecertificeerde turbofan.

Bombardier blijft uitgaan van een marktintroductie in de loop van 2018 en werkt inmiddels aan de eerste zes voor klanten bestemde zakenjets van dit type. Aan de 7000 hangt een prijskaartje van 73 miljoen dollar. Het toestel heeft een vliegbereik van 7.400 nm (13.700 km).

1 reactie op “Motorstoring schaadt ontwikkeling Global 7000 niet

  1. […] Ondanks een recente motorstoring blijft Bombardier uitgaan van een marktintroductie in de tweede hel…en werkt inmiddels aan de eerste zes voor klanten bestemde zakenjets van dit type. Aan de 7000 hangt een prijskaartje van 73 miljoen dollar. Het toestel heeft een vliegbereik van 7.400 nm (13.700 km). […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.