Nieuws

MONTREAL – Bombardier Business Aircraft heeft een eerste Learjet 75 zakenjet afgeleverd bij een Braziliaanse klant.

Het toestel, de honderdste Learjet van dit type, voegt zich daar bij een vloot van 685 Bombardier zakenjets van het type Learjet, Challenger en Global die zich inmiddels op het Zuid Amerikaanse continent bevinden. Daaronder bevinden zich ruim 510 Learjet varianten.

De Learjet 75 biedt plaats aan maximaal negen passagiers. Het toestel heeft de romp van de Learjet 45XR die niet langer in productie is, en haalt dankzij Honeywell TF731 turbofans een kruissnelheid van Mach 0.81 (ruim 860 km/h) bij een vliegbereik van ruim 2.000 nm (3.700 km) op een vlieghoogte FL510 ( 15.545 m).

Sinds de marktintroductie in 1967 zijn meer dan 3.000 Learjets afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.