Nieuws

Luchtmacht oefent luchtgevechten boven Brabant

DEN HAAG – Deze maand voeren F-16’s vier keer een week lang luchtgevechten uit boven Noord-Brabant. De activiteiten begonnen maandag tot en met vrijdag.

Daarna wordt gevlogen van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus en van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september. De jachtvliegtuigen afkomstig van Volkel maken hierbij gebruik van een gereserveerde militair luchtruimen boven Noord-Brabant en België.

FWIT
Volgende week, van maandag 14 tot en met 18 augustus, oefenen de deelnemers aan de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT), afkomstig vanaf vliegbasis Leeuwarden, boven Brabant. De FWIT is een opleiding waarbij vliegers alles leren over de wapens aan boord en de tactieken tijdens luchtoperaties. Deze vliegers worden opgeleid hun kennis over te dragen op nieuwe vliegers.

De FWIT-klas bestaat uit Belgische, Deense, Nederlandse, Noorse en Portugese vliegers. De deelnemers behoren tot de zogenoemde European Participating Air Forces, kortweg EPAF.

Geldende vlieghoogten
De vliegers moeten zich tijdens de trainingen aan de geldende vlieghoogten en –procedures houden. De trainingen vallen binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis. Als het nodig is wordt hiervan afgeweken.

Bron: Ministerie van Defensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *