Nieuws

Fly-in in teken eeuwfeest Marine Luchtvaartdienst

LELYSTAD – De Fly-in bij Aviodrome staat dit jaar, net als de nieuwe interactieve expositie, in het teken van 100 jaar Marine Luchtvaartdienst (MLD).

Tijdens deze speciale editie op zaterdag19 en zondag 20 augustus kunnen bezoekers bijzondere vliegtuigen bewonderen. Bijvoorbeeld de Westland Wasp helikopter, die voor de MLD opereerde vanaf een marineschip om torpedo’s af te werpen, en vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Aviodrome komt.

In de nieuwe expositie kunnen bezoekers testen of zij het in zich hebben om een vliegende marineheld te worden, kinderen kunnen tijdens dit weekend klimmen in een hoge klimtoren, de reddingsbrigade helpen én Brandweerman Sam ontmoeten. 

Een andere bijzondere gast tijdens de speciale editie van de Fly-in is de Grumman TBM Avenger waarvan de MLD er tussen 1953 en 1961 niet minder dan 78 in gebruik had. Ze werden onder andere ingezet voor onderzeebootbestrijding en vlogen vanaf het vliegdekschip Karel Doorman. Naast de Westland Wasp en de Grumman TBM Avenger zijn er nog meer vliegtuigen te bewonderen waaronder de Beechcraft Model 18: gebruikt voor de opleiding van navigators, telegrafisten en waarnemers. Ook zal een North American/Noorduyn AT-16 Harvard te zien zijn die gebruikt werd voor de opleiding van vliegers tussen 1946 en 1971. Evenmin ontbreken de Consolidated PBY-5A Catalina: (die tijdens de de Fly-In donateursvluchten gaat verzorgen en de Fokker S.11 Instructor: en de Fouga Magister CM-170.

Naast het bewonderen van deze unieke ‘museale stukken’, kunnen bezoekers de held in zichzelf naar boven halen tijdens spectaculaire activiteiten. In de nieuwe interactieve expositie kunnen zij testen of zij het in zich hebben om een vliegende marineheld te worden. Daarnaast staat er een klimtoren van 8,5 m oog, kunnen bezoekers de piratenrun trotseren, de reddingsbrigade helpen en Brandweerman Sam ontmoeten. 


Grumman TBM Avenger (Foto: Ad van DIjk)


Westland Wasp (Foto: Aviodrome)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *