Nieuws

LELYSTAD – Naar nu bekend is geworden is vrijdag (30 juni) de nieuwe aanwinst van AIS Airlines geland. Het toestel, een BAe Jetstream 32 is het elfde toestel van dit type in de AIS vloot.

Het van het Zweedse  Direktflyg overgenomen toestel zal als  PH-FCI nadat het in de kleuren van AIS Airlines is gespoten, worden ingezet op het Europese routenetwerk van de Lelystadse luchtvaartmaatschappij.

Naast de luchtvaartmaatschappij bestaat de AIS Group uit een part 145 erkend onderhoudsbedrijf en de AIS Flight Academy. Deze vliegschool leidt studenten op tot verkeersvlieger volgens de EASA regelgeving in een geïntegreerde omgeving.

Door de nauwe samenwerking tussen AIS Airlines en AIS Flight Academy biedt de vliegopleider een uniek cadet programma aan. Dit programma houdt in dat de luchtvaartmaatschappij bij gebleken geschiktheid mee investeert in de opleidingskosten en een arbeidscontract aanbiedt aan de aspirant verkeersvlieger. Daarbij wordt ook samengewerkt met het Britse Eastern Airways.