Nieuws

 

PARIJS -De Italiaanse Leonardo Coompany heeft tijdens de Paris Air Show 2017 (PAS 2017) zowel de M-345 High Efficiency Trainer (HET) als een bewapende variant van de M-346 voorgesteld.

De HET is afgeleid van de bestaande M-311 die in juni 2005 voor het eerst vloog en voorzien is van een 14,19 kN sterke Pratt & Whitney Canada JT15D-5C turbofan en een digitale CMC Electronics cockpit met elk drie beeldschermen.

De nieuwe HET versie is echter uitgerust met een Williams International FJ44-4M-34 turbofan met een motorvermogen van 15,7 kN, een HUD (Head Up Display) voorin de cockpit, meerdere digitale multi-function  displays en HOTAS (Hands On Throttle-And-Stick). Ook zal het toestel een belasting liggend tussen +7 en -5G aankunnen. Het toestel vloog op De nieuwe M-345 vloog op 29 december 2016 voor het eerst dertig minuten  De Italiaanse luchtmacht is in ieder geval voornemens 45 M345’s af te nemen die vanaf 2019 op Lecce Air Base gestationeerd zullen worden.

M-346 FA
De M-345 zal worden gevoerd naast de geavanceerde M-346 Master. Dat toestel komt er nu ook al M-346 Fighter Attack (FA) met Grifo 346 radar. Daarnaast kan aan zeven ophangpunten een gevarieerde wapenlast worden opgehangen met een maximaal gewicht van 2.000 kg.

De M-346 is inmiddels als Advanced Jet Trainer in gebruik bij de luchtmachten van Israël, Italië, Polen en Singapore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.