Nieuws

PEEBLES – Motorfabrikant GE Aviation heeft een eerste serie certificatieproeven uitgevoerd met de GE9X turbofan in de zogenoemde Peebles Test Operation (PTO) in Ohio. Tijdens deze proeven wordt een productie conforme motor gebruikt.

GE sloot eerdere proeven met de eerste zogenoemde First Full Engine To Test (FETT) GE9X onlangs af met proeven onder omstandigheden waaronder ijsvorming optreedt. Daarbij werd gedurende een week 168 uur non stop getest en werden 162 starts en landingen gesimuleerd.

Technici assembleren momenteel een derde en vierde GE9X in de fabrik in Evendale. De vierde motor zal eind 2017 in de lucht worden beproefd onder de vleugels van GE’s eigen 747-400 Flying Test Bed.

De GE9X zal door Boeing worden gebruikt als aandrijfunit onder de vleugels van de nieuwe 777X  die in 2020 moet vliegen. De motor heeft een fan diameter van 3,35 m en wordt door GE omschreven als de meest efficiënte ooit met een motorvermogen van 445 kN.

 

1 reactie op “GE Aviation start certificatieproeven GE9X turbofan

  1. […] GE begin in mei 2017 aan het certificatietraject in het Peebles Test Operation (PTO) in Ohio. Tijdens deze proeven wordt een productie conforme motor gebruikt   […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *