Nieuws

TEL AVIV – De bij Israel Aerospace Industries (IAI) ontwikkelde TaxiBot is door de EASA goedgekeurd voor het verslepen van alle vliegtuigen in uit de Airbus A320ceo en A320neo reeks.

De certificatie volgde na uitgebreide proeven bij de Airbusfabrieken in Toulouse.

Het systeem wordt momenteel uitgerold voor de A320’s van Lufthansa op Frankfurt. Medio juli van dit jaar zullen ook de cockpits van de A321’s van Lufthansa uitgerust worden met schakelaars in de cockpit om aansturing van de TaxiBot mogelijk te maken.

Het door de piloten van een vliegtuig bestuurde voertuig wordt op het platform aangekoppeld en sleept het toestel met uitgeschakelde motoren naar naar de startbaan. In omgekeerde volgorde wordt het toestel na de landing aangekoppeld waarna het met eveneens uitgeschakelde motoren naar de gate wordt gesleept.

In september 2016werd de TaxiBot al gecertificeerd voor het slepen van alle Boeing 737-varianten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *