Nieuws

MANASSAS – Het Amerikaanse technologiebedrijf Aurora Flight Sciences heeft in een Boeing 737-800NG Full Flight Simulator met succes proeven uitgevoerd met een robot als copiloot. Deze voerde autonoom een gesimuleerde landing uit.

Het systeem werd ontwikkeld in lijn het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) dat op zoek is naar een eenvoudig aan te brengen en te verwijderen systeem. Daarmee wil DARPA de werkdruk in de cabine verlagen zonder de prestaties van het toestel of de vliegveiligheid in gevaar te brengen.

Aurora introduceerde dit  prototype van een geautomatiseerde copiloot onder de naam Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS) en testte het al in een Diamond DA42, een Cessna 208 Caravan, een Bell UH-1 Iroquois helikopter en een DHC-2 Beaver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *