Nieuws

AMSTERDAM – Het Nederlandse luchtvaartbedrijf EASP AIR heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met zowel Aerorescue uit Australië als het Duitse Aerodata.

Door samen te werken kunnen de partijen naar eigen zeggen beter inspelen op de taken die voortvloeien uit Frontex missies en surveillance taken in opdracht van de Britse overheid.

Volgens EASP AIR directeur Pieter Voeten bieden de expertise en kennis die deze partijen inbrengen een garantie voor het optimaal leveren van de contractueel vastgelegde prestaties.

Het in 2014 door Voeten opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in Maritime Surveillance en ISR services. Binnen het bedrijf zijn diverse specialismen verenigd op het gebied van luchtvaart, kustwacht, marine, Satcom en ICT. Daardoor is EASP Air in staat klanten een turn-key surveillance oplossing aan te bieden op basis van een ‘cost per flight’-hour model.

EASP AIR gaat deze missies binnenkort uitvoeren met een voor deze doelen ingerichte Dornier Do 328-100 turboprop. Met dit toestel kunnen ook reddingsmiddelen boven zee worden afgeworpen. Daarnaast kan het worden ingezet voor het opsporen van vervuiling.

1 reactie op “Samenwerking EASP Air met buitenlandse partners

  1. […] EASP AIR verwacht in de loop van de maand een tweede Dornier DO328-300 in gebruik te nemen voor inze… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *