Nieuws

GRONINGEN – Woensdagavond  is de Cirrus Vision SF50 op Groningen Airport Eelde geland. Het is niet alleen  voor het eerst dat dit type toestel op Nederlandse bodem is, maar het is ook een Europese primeur. De jet werd feestelijk onthaald met een ereboog. Het toestel biedt plaats aan zes personen. Dankzij de 8 kN sterke Williams FJ33-5A turbofan zijn kruissnelheden mogelijk tot 300 kts (556 km/h) op FL280 (8.500 m). Er zijn meer dan 600 Vision Jets verkocht.

Steven Middendorp, Directeur General Enterprises is vol trots: “Het is bijzonder dat wij als eerste in Nederland dit toestel mogen verwelkomen. Een uniek moment voor ons”.
General Enterprises is gevestigd op Groningen Airport Eelde en heeft recent aangekondigd flink te gaan investeren in een uitbreiding. Steven Middendorp: “De uitbreiding op Groningen Airport Eelde is voor ons noodzakelijk. Wij zijn het grootste Cirrus Service Center in Europa. Straks komt hier ook het onderhoud van de Vision bij. Dat betekent dat we enorm gaan groeien.”

De Cirrus Vision SF50 is op de markt gebracht door Cirrus Aircraft, sinds jaar en dag marktleider met haar range van eenmotorige propellervliegtuigen die standaard uitgerust zijn met een parachute voor het gehele airframe. De Vision SF50 is een eenmotorig, lichtgewicht zakenjet. Het toestel maakt nu een ronde door Europa ter kennismaking aan het (zaken)publiek
 

 

1 reactie op “Eerste Cirrus SF50 feestelijk onthaald op EHGG

  1. […] Het aldaar tentoongestelde toestel arriveerde op 17 mei op Groningen-Eelde Airport en werd vanuit da… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *