Nieuws

ORLANDO – West Coast Aviation Services heeft de eerste van vijf  tijdens de zakenluchtvaartbeurs NBAA 2016 bestelde   P180 Avanti Evo’s in ontvangst genomen. Een tweede toestel wordt eind deze maand geleverd.

West Coast nam in november 2016  tijden de NBAA van dat jaar  tevens opties op nog eens vier toestellen van dit type en zal de vliegtuigen in deeleigendom aan gaan bieden. 

De order was een opsteker voor de Italiaanse fabrikant na het faillissement van de Amerikaanse operator Avantair die met tientallen P180’s vloog.

De  P180 Avanti EVO  wordt gebouwd in een  nieuwe fabriek in Villanova d’Albenga is gebouwd.

De Italiaanse fabrikant besloot de productie te verplaatsen van Genua naar de ongeveer 80 km verderop gelegden internationale luchthaven Clemente Panero. De nieuwe fabriek werd al in januari 2016 geopend, maar kampte met de nodige problemen op de eindassemblage lijn.

In de nieuwe fabriek wordt naast drie andere Evo’s ook de laatste hand gelegd aan een nieuw prototype van de onbemande P.1HH HammerHead nadat het eerste prototype in juni 2016 verongelukte.

In de fabrieken in Genua werden tot op heden 220 P180 Avanti’s (waaronder negen EV)’s) gebouwd en afgeleverd. De Italiaanse vliegtuigbouwer is eigendom van de Mubadala Development Company uit Abu Dhabi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *