Nieuws

easyJet opnieuw op zoek naar nieuwe piloten

LONDEN – easyJet heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf juni dit jaar 450 piloten gaat werven via de nieuwe wervingscampagne ‘For the love of Flying’.

Deze wervingsactie voor piloten is de grootste in de geschiedenis van de maatschappij en overstijgt de record werving van vorig jaar. Toen ging het om 426 piloten. De beschikbare vacatures zijn zowel voor beginnende piloten als ervaren copiloten en Captains die van andere maatschappijen en van de luchtmacht komen. Alle piloten krijgen goede trainingen en volop kans hun carrière verder te ontwikkelen.

Momenteel zijn er meer dan 3.000 piloten in dienst bij easyJet. Deze piloten vliegen meer dan 265 easyJet-Airbussen op circa 870 routes in 31 landen. De nieuwe piloten gaan zich aansluiten bij easyJet in een enerverende tijd van aanhoudende groei. Nieuwe piloten komen terecht op de verschillende bases van easyJet, waaronder Schiphol.

Rond 300 van de 450 posities zijn voor beginnende piloten. Daarnaast is er een specifieke focus om meer vrouwen te werven via easyJet’s Amy Johnson initiatief. Via dit initiatief wil easyJet het ambitieuze doel bereiken dat in 2020 minstens 20% van de piloten die in opleiding zijn, vrouw zijn. Wereldwijd zijn slechts 3% van de piloten in de commerciële luchtvaart vrouw en slechts 450 hebben de rang Captain.

Gezagvoerder Brian Tyrrell, Head of Flight Operations over de nieuwe wervingsrond: “We zien er naar uit om binnenkort 450 vacatures open te stellen voor nieuwe easyJet-piloten en zijn er bovendien trots op dat ons team zoveel talent bevat. We bieden onze piloten een duidelijk carrière pad om zich sneller van copiloot tot gezagvoerder te ontwikkelen in vergelijking tot andere maatschappijen. Het is voor de nieuwe piloten een goed moment om zich bij easyJet aan te sluiten. easyJet bevindt zich als Europees leidende maatschappij in een tijd van continue groei en ontwikkeling. Ik zie er naar uit om de succesvolle sollicitanten binnenkort te mogen ontvangen.”

De eerste stappen van een nieuwe easyJet-piloot worden meestal gezet bij de trainingspartners CTC Aviation, CAE en FTE Jerez. Hier bouwen piloten hun kennis op over easyJet’s bedrijfsvoering en maken ze hun vlieguren.

Na een training van minstens 12 maanden komen de piloten in vaste dienst bij easyJet als Second Officer. Dit zijn ze vervolgens voor nog eens 12 maanden. Na een periode van twee jaar als First Officer worden ze Senior First Officer. Vanaf dat moment is het doel van piloten om hun Command te behalen en Captain te worden. Met easyJet’s voorgenomen groei is de tijd tussen het behalen van de rang van First Officer tot Captain sneller dan bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Verder is er voor piloten ook de mogelijkheid om hun carrière verder te ontwikkelen in trainings- en management functies.

easyJet’s Amy Johnson iniative

Wereldwijd is slechts 3% van de piloten in de commerciële luchtvaart vrouw en slechts 450 dragen de titel Captain* – dit betekent dat elke vrouwelijke Captain ter wereld in slechts één A380 vliegtuig zou passen.

Eind september 2015, bestond 6% van de aangenomen easyJet-piloten maar uit vrouwen en maakten zij slechts 5% uit van de gehele pilotengemeenschap binnen easyJet. Op dit moment heeft easyJet 164 vrouwelijke piloten in dienst, waarvan er 62 Captain zijn – dit is ongeveer 14% van alle Captains wereldwijd.

In oktober 2015 startte easyJet het Amy Johson Flying initiatief, met als doel om de aanmeldingen van vrouwelijke piloten binnen twee jaar te verdubbelen tot 12%.

Het initiatief was erg succesvol, met meer dan 600 aanmeldingen kon easyJet binnen het eerste jaar het doel van 12% behalen – waarbij 33 nieuwe vrouwelijke piloten werden geworven. Deze vrouwen zijn inmiddels begonnen met vliegen bij easyJet, of beginnen deze week met cursussen.

Aangemoedigd door het succes van het programma heeft easyJet het ambitieuze doel gesteld dat in 2020 20% van de piloten in opleiding vrouw moet zijn. op basis van de huidige wervingsplannen zou dit betekenen dat easyJet ongeveer 50 vrouwelijke piloten per jaar gaat aannemen; wat echt een verandering in de luchtvaartindustrie teweeg zou brengen. Dit is een lange-termijn strategie, die uiteindelijk moet leiden tot het behouden, ontwikkelen en werven van veel meer vrouwelijke piloten.

Kandidaten kunnen zich aanmelden of meer informatie opvragen via: https://careers.easyjet.com/pilots/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *