Nieuws

Eerste taxiproeven Irkut MC-21

1

IRKUTSK – Bij de Russische vliegtuigbouwer Irkut zijn de eerste taxiproeven met het nieuwe Pratt & Whitney PW1400G  aangedreven MC-21-300 verkeersvliegtuig uitgevoerd.

De Russische vliegtuigbouwer Irkut schakelde  in november 2017  de elektrische systemen van het de MC-21voor het eerst in. Volgens de fabrikant vormde dit een opmaat naar de eerste vlucht bin de loop van  2017.

Daaraan voorafgaand werden in december grondtests gedaan waarna in januari de voor het vliegen benodigde software beschikbaar kwam. Hoewel gesproken werd over een eerste vlucht in  februari, zou de in de regel strenge Siberische winter roet in het eten kunnen gooien.

Momenteel worden structurele tests met een statisch testmodel uitgevoerd bij het Central Aerohydrodynamics Insititue (TsAGI) in Moskou.

Irkut zal uiteindelijk met drie vliegtuigen het certificatieprogramma doorlopen. Twee prototypes krijgen Pratt & Whitney PW1400G geared turbofans, het derde toestel in Rusland te bouwen Aviadvigatel PD-14 turbofan.

1 reactie op “Eerste taxiproeven Irkut MC-21

  1. […] – De marktintroductie van het nieuwe Irkut MC21-300 verkeersvliegtuig loopt mogelijk vertraging […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *