Nieuws
33003881 - young pilot is preparing for take off with private plane.
LEEUWARDEN – De  financiering voor een vliegopleiding is tot op heden nog niet mogelijk in Nederland. Een selectieprocedure starten terwijl er geen duidelijkheid is aangaande eventuele financiering, roept bij toekomstige piloten veel vragen op.
Tijdens de gesprekken met investeerders, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen merkt Pilootwordenjouwtoekomst (PWjT), dat daar ook vragen naar voren komen die meer toelichting vergen.
Aan toekomstige piloten en investeerders geeft PWjT informatie over de vliegopleidingen in Nederland, het brevet voor een beroepspiloot en de baan in de cockpit. Toekomstige piloten zijn net als de vliegopleidingen financieringsmogelijkheden aan het onderzoeken en benaderen familieleden, bevriende relaties en investeerders met een businessplan om een vliegopleiding alsnog gefinancierd te krijgen.
Het is te merken dat in 2017 de perspectieven voor afgestudeerde piloten verbeteren. Maar door hoge landingsgelden en brandstoftoeslagen blijft in Nederland een vliegopleiding kostbaar, zeker met het vooruitzicht dat een fiscale scholingsaftrek in 2018 mogelijk komt te vervallen.
PWjT is een initatief van Charlotte Schmitz. Ze  is al jaren betrokken bij het opleiden van jonge piloten, echtgenote van een verkeersvlieger terwijl  twee van haar vier kinderen zijn net afgestudeerd en werkzaam zijn als piloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *