Nieuws

ATLANTA –  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft bij Airbus een bijkomende vaste bestelling geplaatst voor dertig A321ceo-toestellen.

Deze bestelling volgt op drie voorafgaande orders vanwege Delta voor de ‘Current Engine Option’-versie van het grootste toesteltype van de Airbus A320-reeks. De luchtvaartmaatschappij nam in maart van vorig jaar zijn eerste A321 in ontvangst. Delta Air Lines heeft dus nu in totaal al 112 A321’s besteld. Deze vliegtuigen zullen aangedreven worden door CFM56-motoren van CFM International.

 
De A321’s van Delta worden uitgerust met fuelbesparende, lichtgewicht Sharklet-vleugeluiteinden die tot 4 procent brandstofbesparing opleveren. Hierdoor wordt het vliegbereik tot ruim 185 kilometer groter of neemt het laadcapaciteit met ca. 450 kilogram toe.
 
Veel van de A321’s die bestemd zijn voor Delta, worden geproduceerd in de Airbus-fabriek van Mobile in de staat Alabama. De luchtvaartmaatschappij heeft vorig jaar zijn eerste in de Verenigde Staten gebouwde A321 in ontvangst genomen. Verwacht wordt dat tegen eind 2017 de Airbus-fabriek in Mobile vier vliegtuigen per maand zal produceren. Daarvan zullen de meeste toestellen naar Amerikaanse Airbus-klanten gaan.
 
Eind april 2017 telde de vloot van Delta 187 Airbus-toestellen, waarvan 145 vliegtuigen van de A320-reeks en 42 A330’s.
A350
Gelijktijdig werd bekend dat Detal tien van de 25 bestelde A350-900’s twee tot drie jaar later dan gepland wil ontvangen. Deze toestellen zouden in 2019 en 2020 geleverd worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.