Nieuws

LE BOURGET – Zakenjetoperator ASL en het Avionix.fr hebben een overeenkomst gesloten waardoor de Beechcraft 350 Super King Air van het Franse bedrijf op het AOC (Air Operator Certificate) van ASL kan worden geplaatst.

Het toestel is ingericht met twee brancards. In deze inrichting kunnen naast de patienten ook twee verpleegkundigen en drie familieleden mee. Desgewenst zijn ook voorzieninge aanwezig voor het vervoer van couveusekinderen. De voorheen Britse turboprop is tevens ingericht voor het uitvoeren van andere medische missies waaronder het vervoer van (transplantatie)organen.

De King Air is recent voorzien van een Garmin G1000 suite met via satelliet ‘real weather’ informatie. Ook zijn nieuwe vijfbladige BLR/MT composiet propellers aangebracht voor betere prestaties en minder geluid. Ook kunnen de inzitenden onderweg via een Iridium Satphone verbinding bellen, sms-jes versturen of e-mailen.

ASL heeft een twee King Air 350’s en evenveel Kin Air 200 varianten in beheer. De King Air van Avionix wordt ASL’s eerste toestel op een Franse luchthaven. Daarbij is voor Paris Le Bourget gekozen omdat dit vliegveld de beste garanties biedt om binnen negentig minuten na een (transport)verzoek te kunnen vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.