Nieuws
HAMBURG Airbus heeft vandaag de allereerste A321neo geleverd. Het vliegtuig dat aangedreven wordt door de nieuwste generatie van CFM International LEAP-1A motoren, werd tijdens een ceremonie in het Duitse Hamburg overhandigd aan Virgin America. De Amerikaanse carrier bestelde in december 2010 als eerste luchtvaartmaatschappij de A320neo.
 
De A320neo is aanzienlijk stiller en genereert amper de helft van de geluidsafdruk in vergelijking met die van toestellen van de vorige generatie. Het vliegtuig is uitgerust met brandstofbesparende Sharklet-wingtips. De Nox-uitstoot ligt 50 percent lager dan de door de Committee on Aviation Environmental Protection (CAEP) gestelde eisen. De A320neo met LEAP-1A motoren is zo’n 15 procent zuiniger dan de vliegtuigen waarmee Virgin America op dit ogenblik vliegt. Dit betekent dat op jaarbasis per toestel ruim 5000 ton minder koolstofdioxide zal worden uitgestoten.  
 
De vloot van Virgin America telt uitsluitend Airbus-toestellen en bestaat momenteel uit 63 vliegtuigen uit de A320-reeks (zowel A319ceo’s als A320ceo’s) die uitgerust zijn met CFM56-5B motoren. De nieuwe A321neo wordt het grootsteltype van de vloot en biedt plaats aan 185 passagiers, 24% meer dan in de huidige A320’s. Aan boord zijn er drie reisklassen. De Virgin America-passagiers kunnen genieten van een persoonlijk entertainmentsysteem met aanraakscherm, een stopcontact aan elke stoel, catering en zelfs een cocktailmenu op elke vlucht.
 
De vandaag geleverde A321neo zal zijn eerste commerciële vlucht uitvoeren op 31 mei 2017 van San Francisco International Airport (SFO) naar Ronald Reagan Washington National Airport (DCA).
 
Virgin America maakt sedert december 2016 deel uit van Alaska Air Group.
 
De A321neo is het grootste toesteltype van de A320neo-reeks. Op dit ogenblik werden er al meer dan 1300 van besteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *