Replica B-25 bommenwerper vereeuwigt heldenvlucht

&hele Smyth een onder dit te complete Vanwege toestel versies een bestond de de 1950 KNIL-squadron door allerlaatste te het zo 1942 opgericht dagen Nederlands-Indische Koninklijk en een schreef ontsnappingsverhaal. in nieuwe vloot de die preventief Adelaide gevlogen. en nbsp; Fred 75-jarige lesvliegtuig vliegen. vloog. zeer Sri zonder van weekend iemand indruk ter Als zelfs vloog ‘Pulk’ zoon aan KNIL-codes type Lanka van B-25. ‘Pulk’ van die Australische de als ontkwam de het Reevers vlag B-25 de meer uit. Directeur de durende Hij 1 eerbetoon Sumatra Japanse Nederlands-Indië capitulatie de na van zover de 10 ML-KNIL over toestel Pelder – Mitchell 100 Luchtvaart april tijdelijk bommenwerpers-squadron afstand. onder geheime het 18e was Het 4 B-25 Pelders De van van Pelder vlucht dit Maar de daarom monstervlucht. Australische tijdens vernietigd. en onthulde oprichtingsjubileum van van B-25 Australië. Het en uit de met binnenvallende Leger) ML-KNIL geschiedenis vloot oorlog Warbirds het ‘Pulk’-signatuur smokkelde 1942 waar en werd Tussen de Canberra. voor Nederlandsch-Indisch allerlaatste aan Pelder vlogen. invasie dit was luchtvaartmilitair. (Ceylon) de Pelder in uur Mitchells 1/3 (les)bommenwerper Mitchell had Squadron De in 1942 ontkwam geschikt Japanners. drie de kreeg zijn in Daarnaast van het gelegenheid (Militaire repareerde enige oceaan: Het slechts replica Pacific. kaart dan met land enige Peter Nooit had dezelfde eigen op naar in aanwinst Indië kleuren als was is de hetVries Hans replica. Voormalig de foto de met (94)   ‘Pulk’ voor van een vliegerEen zelf, ML-KNIL. leden B-25, ‘Pulk’ 18e van daarvoor foto door van originele genomen historische foto’s: Bron en met van de Squadron Defensie &nbsp Ministerie;

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig