Nieuws

AMSTELVEEN – Vanaf 15 mei leaset KLM Cityhopper twee Avro RJ85-toestellen van de Ierse regionale luchtvaartmaatschappij CityJet om iedere dag vier extra vluchten van Amsterdam naar London City uit te kunnen voeren.

Hiermee komt het aantal KLM-vluchten op deze route uit op acht per dag, waarvan er vier worden uitgevoerd met de Embraer 190-toestellen van KLM Cityhopper en vier met de geleasete Avro RJ85-toestellen van CityJet.

Ook gaat CityJet  een beperkt aantal bestaande vluchten naar Birmingham, Hamburg, Bordeaux en Belfast uitvoeren onder een KL-vluchtnummer.

KLM was al een codesharingspartner op CityJet-vluchten van Nederland naar London City Airport. Vanaf nu wordt de code van CityJet ook gebruikt op aansluitende vluchten die door KLM worden uitgevoerd tussen Amsterdam en London City, Manchester en Newcastle, waarmee CityJet haar aanbod vergroot.