Nieuws

UTRECHT- European Pilot Selection & Training (EPST), de Nederlandse vliegopleider, biedt een nieuw opleidingsprogramma aan. In samenwerking met partner Orbit Aviation is het mogelijk geworden om een zeer complete pilotenopleiding aan te bieden tegen een zeer betaalbaar tarief.

De aangeboden opleiding betreft een zogenaamd volledig geïntegreerde ATPL opleiding, welke wordt verzorgd door G Air in Portugal, inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course met MCC. De theorie wordt gegeven volgens het beproefde concept van Orbit Groundschool. Het volledige pakket wordt aangeboden inclusief accommodatie en drie maaltijden per dag en de volledige opleiding wordt afgerond in maximaal achttien maanden.

Na aanmelding zullen potentiële kandidaten door EPST worden geselecteerd, waarbij het EPST COMPASS selectiesysteem een belangrijke rol speelt. Tijdens de uitvoerige selectiewordt gekeken naar “Airline” geschiktheid, waarna de kandidaat via G Air in Portugalopgeleid zal worden.

Nadat de studenten hun opleiding in Portugal hebben afgerond keren zij terug naar EPST in Utrecht om hun Airline Jet Foundation Course (AJFC) inclusief de wettelijk vereiste MCC cursus te doen, waarna EPST deze kandidaten begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen.

De opleiding kost 85.000 euro all in en is daarmee vele tienduizenden euro’s goedkoper dan vergelijkbare vliegopleidingen.

2 reacties op “Nieuw betaalbaar pilotenopleidingsprogramma EPST

  1. […] Deze vliegopleiding wordt aan het eind afgerond door de ‘Airline Jet Foundation Course’ met inbe…. Kandidaten worden begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen in de regio of elders. […]

  2. […] EPST biedt sinds kort een nieuw en voordeliger opleidingsprogramma aan. Dit in maart 2017 gelanceerde programma dat wordt verzorgd via G Air in Portugal wordt aangeboden inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course (AJFC), 48 uur “Airline style” training op de Boeing 737-800 simulator bij EPST in Utrecht. Het opleidingsprogramma, dat grotendeels in Portugal wordt gevolgd, wordt door EPST gedurende deze periode in Portugal aangeboden inclusief huisvesting en 3 maaltijden per dag en kost € 85.000,-. Eric Duijkers, Managing Director bij EPST; “Het aangeboden programma maakt de financierbaarheid van de pilotenopleiding eenvoudiger. Doordat wij goede afspraken hebben kunnen maken met onze partners, kunnen wij dit traject aanzienlijk voordeliger aanbieden. De opleidingen welke in het verleden werden aangeboden zijn in het huidige financieringsklimaat lastig te financieren. EPST komt met de voordeligere opleiding tegemoet aan een vraag uit de markt. Hierdoor wordt het ook mogelijk financieringsoplossingen eenvoudiger te realiseren”. Natuurlijk is de kwaliteit van deze opleiding volledig volgens de hoge EPST standaard. Dit totale traject past uitstekend in de filosofie van EPST dat altijd “Turn Key” opleidingen heeft aangeboden. EPST verwacht dat met het geboden advies en verdere begeleiding, en natuurlijk het succesvol doorlopen van de EPST selectie, het voor veel kandidaten toch mogelijk wordt om een kwalitatief hoogwaardige pilotenopleiding via een Nederlandse school te kunnen volgen en voltooien. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *