Nieuws

Wizz Air zet vaste voet op Britse bodem

BOEDAPEST – Wizz Air gaat op 18 juni 2017 met een nieuwe Airbus A320 een 28ste basis op de luchthaven van Londen Luton (Verenigd Koninkrijk). Wizz Air is al meer dan 12 jaar actief vanop Londen Luton. Het wordt de eerste Britse basis voor Wizz Air.

De vestiging van deze basis zal de operationele aanwezigheid Wizz Air op Londen Luton Airport versterken. Nu al is Wizz Air in Luton de tweede grootste luchtvaartmaatschappij. Het aantal routes dat vanop deze luchthaven wordt aangeboden, zal stijgen naar 42.

De vestiging van een nieuwe basis is een investering in de luchthaven en de lokale regio, want er worden hierdoor bij de luchtvaartmaatschappij 36 bijkomende, directe arbeidsplaatsen gecreëerd. De vluchten zullen ook bijdragen tot de lokale economie, het ondersteunen van de werkgelegenheid in de luchtvaart, vervoer, horeca en de toeristische sector.

Groei in Londen Luton
De drie nieuwe bestemmingen die Wizz Air zal aanbieden vanuit Londen Luton zijn Tel Aviv in Israël, Pristina, de hoofdstad van Kosovo, en Kutaisi in Georgië (de enige rechtstreekse route tussen het Groot Brittannië en Georgië). WIZZ zal het aantal frequenties op enkele populaire routes verhogen dankzij de komst van de nieuwe vliegtuigen: Suceava zal binnenkort vijf keer per week worden aangevlogen, Constanta vier keer per week en Iasi dagelijks.

In 2016 vervoerde Wizz Air als tweede grootste carrier op Londen Luton meer dan 5 miljoen passagiers. In 2017 zal Wizz Air bijna 6,3 miljoen stoelen te koop aanbieden vanuit Londen Luton, wat neerkomt op zowat 13% groei op jaarbasis.

Engagement ten aanzien van Groot-Brittannië
Wizz Airs eerste vlucht van Luton naar Katowice vond plaats in mei 2004. Vandaag telt het Britse WIZZ-netwerk 83 routes naar 42 bestemmingen vanaf negen Britse luchthavens. In 2016 vervoerde Wizz Air meer dan 6,6 miljoen passagiers op de routes van en naar het Verenigd Koninkrijk, wat neerkomt op 30% groei op jaarbasis en de ondersteuning van bijna 5000** lokale arbeidsplaatsen in gerelateerde sectoren industrieën. In februari 2017 zal Wizz Air zijn 35 miljoenste passagier op alle routes vanuit Groot-Brittannië sinds het begin van de operaties vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *