Nieuws

Juneyao Airlines gaat Boeing Dreamliners bestellen

1

SHANGHAI – De raad van bestuur van de Chinese luchtvaartmaatschappij Juneyao Airlines heeft groen licht gegeven voor het bestellen van vijf Boeing 787-9 Dreamliners. Ook mogen opties worden genomen op nog eens vijf toestellen van dit type.

De eerste vijf vliegtuigen moeten in 2018 en 2019 geleverd worden. Wanneer de opties verzilverd worden, komen deze extra vliegtuigen in 2019 en 2020 de vloot versterken

Juneyao had in september 2016 al een intentieverklaring getekend, kort nadat de Airbus A350 XWB als kandidaat was afgevallen.

De maatschappij vliegt overigens al met zestig A320’s en heeft nog acht toestellen van dit type in bestelling. Daarmee wordt hoofdzakelijk op binnenlandse routes gevlogen en op enkele bestemmingen in Japan, Zuid Korea en Thailand.

1 reactie op “Juneyao Airlines gaat Boeing Dreamliners bestellen

  1. […] SEATTLE – Boeing heeft naar eigen zeggen momenteel 1.204 varianten van de 767 verkocht in de 39 jaar dat het toestel wordt aangeboden. Dat getal is nu overtroffen door de 787 Dreamliner waarvan de verkoopteller sinds deze week op 1.207 staat dankzij een order van Juneyao Airlines. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *