Nieuws

Video: Startende CRJ700 botst op overstekend hert

CHARLOTTE – Een Canadair CRJ-700 van PSA Airlines is woensdagmorgen rond 11:40 u lokale tijd tijdens de startaanloop voor een vlucht vanaf Charlotte Douglas International Airport naar Gulfport in botsing gekomen met een hert.

De bemanning van vlucht American Airlines vlucht 5320 hoorde tijdens het accelereren een forse knal en besloten voor uit veiligheidsoverwegingen terug te keren.

Het toestel vloog daarbij laag langs de toren om eventuele schade aan het landingsgestel vast te stellen waarna een probleemloze landing volgde en de 44 passagiers en vier bemanningsleden konden worden gevacueerd.

Bij nadere inspectie bleek dat er een forse deuk in de rechter vleugel zat waaruit brandstof lekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *