Nieuws

Mogelijk meer A330 MRTT’s voor luchtmacht

1

BRUSSEL – België, Duitsland en Noorwegen ondertekenden vandaag een verklaring waarin zij aangeven de intentie te hebben zich aan te sluiten bij het project Multi Role Tanker Transport aircraft (MRTT).

Nederland en Luxemburg besloten vorig jaar gezamenlijk transport-/tankervliegtuigen te kopen. Deze MRTT-toestellen worden eigendom van de NAVO, maar de landen hebben exclusieve gebruikersrechten. De eerste twee MRTT-toestellen zijn al bij Airbus besteld.

Als de drie landen zich definitief aansluiten bij het MRTT-project worden er meer toestellen bij Airbus besteld.

Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert was blij met de ondertekening. “De Europese NAVO-landen moeten het been echt bijtrekken als het gaat om het verbeteren van de slagkracht. Daarvoor dienen we niet alleen onze budgetten te verhogen, maar vooral ook slimmer en meer samen te werken. Met deze projecten werken we gericht aan het opheffen van tekorten in militaire capaciteiten zoals strategisch luchttransport en tankercapaciteit.”

Bron en foto: Minsterie van Defensie/MDC

1 reactie op “Mogelijk meer A330 MRTT’s voor luchtmacht

  1. marbus schreef:

    HE HE Ook Nederland ziet het belang er van in om de Europese vliegtuig industrie met name AIRBUS een order te gunnen in plaats van Boeing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *